SAMCirkel - Opleiding en Netwerk voor Script-As-Methode

Wie zijn we? Wat doen we?

SAMcirkel organiseert opleidingen voor gevoelontwikkeling en transformatiecoaching. De Script-As-Methode (SAM) vormt de basis van deze opleidingen. Naast opleidingen bieden we in samenwerking met SAMcoaches tal van boeiende workshops aan die je helpen zelfinzicht en zelfbewustzijn te verwezenlijken.

SAMcirkel is tevens een netwerk waar SAMmers en SAMcoaches ervaringen en kennis kunnen uitwisselen. Je maakt deel uit van een groep met gelijkgezinden die de reis in zichzelf beleven, waar je jezelf kan zijn, waar alles aanvaard wordt zonder enig oordeel. Het delen van inzichten helpt je om ook jouw transformatie in een stroomversnelling te zetten. Via onze opleidingen brengen we mensen samen om deze ultieme zelfverwezenlijking te kunnen delen.

Het ontstaan van SAM en bezielers

SAM: opgericht in 1990 door Ria Matheussen

Ria Matheussen is holistisch psychotherapeute en grondlegger van de Script-As-Methode (SAM). Haar missie is mensen te leren houden van zichzelf door eigen verantwoordelijkheid te nemen en zo een betere wereld te creëren.

Script-As-Methode is in 1990 ontstaan. Een waardevol 7-stappenplan dat je begeleidt en ondersteunt tijdens je innerlijke reis, op je zoektocht naar je ware zelf, op weg naar liefde.

Met SAM ontwikkel je jouw gevoel en laat je jouw hart en verstand samenwerken, met als doel angst vaarwel te zeggen en liefde welkom te heten.

Ria reikt deze methode aan omdat ze gelooft dat ieder mens zichzelf van pijn en lijden kan bevrijden. Dit heeft SAM haar de voorbije jaren duidelijk bevestigd. Ook jij beschikt over deze kracht!

Maak SAM tot je vriend en open zo de weg naar een creatief, vreugdevol, gelukkig en gezond leven.

Met SAM op avontuur in jezelf!

Bart Bollen, bezieler

Bart Bollen, zoon van Ria en aldus bezieler in hart en nieren van SAM zet het meesterwerk van Ria verder in SAMCirkel, een netwerk voor opleidingen en workshops. Bij SAMCirkel kan je de Script-As-Methode (SAM) leren en vooral beleven!

Wij verzorgen een opleiding in een holistisch kader omtrent het aanleren van SAM, in combinatie met Gevoelontwikkeling. Het is een 3-jarig traject waarin je begeleid wordt via een dynamische combinatie van lessen, opdrachten, thuiswerkgroepjes, ondersteuning, samenwerking en verbondenheid. Al na het 2e jaar kun je starten als SAMcoach.

Het geheel is een onvergetelijke reis in en rond jezelf, een tocht van bewustwording, bestaansrecht geven aan jezelf, je hart ontdekken, je kracht aanvaarden en je liefde activeren. Een tocht naar vrijheid, vreugde en je liefde leven. Je tocht begint misschien al op deze site...

Het is ook een intense beleving, aangezien we rond emoties, psyche, gevoel, weerstand en meer werken. Adem, klank en healing vergezellen het geheel, alsook oefeningen en interacties tussen de verschillende jaren.

Ontdek en geniet van SAM!

Wat is de Script-As-Methode (SAM)?

De Script-As-Methode (SAM) is een holistische benadering en praktische training van de geest, waarbij mensen zelfinzicht en zelfbewustzijn verwerven om hun emotionele ballast, negatieve ervaringen, frustraties en vastgeroeste denkbeelden te kunnen opruimen, met als doel gelukkiger te worden en liefde te ‘zijn’.

De naam komt van:

 • ‘Script’ staat voor: je eigen levensverhaal.
 • ‘As’ staat voor: verbranden, tot verassing brengen.
 • ‘Methode’ staat voor: een weldoordachte manier van handelen om een bepaald doel te bereiken.

Het unieke aan SAM is dat jij je hersenen en je handen laat samenwerken, al kleurend en schrijvend op een kinderlijke, speelse manier. SAM werkt in op het geheel en op de totaliteit van elk individu. De resultaten van deze methode zijn verbluffend. Duizenden mensen hebben ervaren hoe SAM hun trauma’s, emoties, frustraties en belemmerende gedachten en overtuigingen uitwist. Met blijvend resultaat.

Zelfs op ziektebeelden zoals depressies, burn-out, hoogsensitiviteit, ADHD, autisme, kanker, … werkt deze methode verbazingwekkend. Je ontdekt je eigen meesterschap. Met kracht, wijsheid, kennis en liefde word jij je bewust dat jij de creator bent van je eigen leven. Je gevoel gaat stromen, je bent liefde, je ontdekt het, je beleeft het. SAM ontwikkelt jouw interne communicatie en laat je hart en hersenen samenwerken. Samenhorigheid, spontaniteit, oprechtheid en vooral evenwaardigheid worden de basis van je relatie, je werk, je leven.

Alles kom je tegen in de 7 stappen van de SAM. Hoe werken de kleuren en het schrijven? Kleuren geeft emotionele bevrijding, het is belangrijk en noodzakelijk om ons denken te stoppen en ons gevoel bestaansrecht te geven, herstel te brengen. Via klank, heling, sounds (aangename geluiden), ademen en zoemen wordt veel in beweging gezet. Gedachten en handelingen zijn belangrijk om je leven te kunnen veranderen.

Hoe werkt de Script-As-Methode (SAM)?

We passen de 7 stappen van de SAM toe door expressief en emotioneel te schrijven en te kleuren op een vrije, kinderlijke manier. Hierdoor worden er nieuwe bedradingen aangemaakt in onze hersenen. Er ontstaat evenwicht in onze hersenen en in ons lichaam. We worden intelligenter en creatiever. Onze hersenen (hoofd) en ons gevoel (hart) gaan samenwerken. Zodoende ervaren we geluk en gezondheid en kunnen we meer genieten van het leven zoals het nu is.

Stap 1: Kleuren en schrijven van je eigen emoties.
Stap 2: Bewust worden, benoemen van je emoties en frustraties.
Stap 3: Inzicht, hier ontdek je hoe jij geleerd hebt wat liefde is.
Stap 4: Vergeven, jezelf en de anderen je innerlijke kracht ontdekken.
Stap 5: Dankbaar zijn voor wat er in je leven gebeurt, geeft vreugde.
Stap 6: Affirmatie, we brengen ons naar een staat van gelukzaligheid.
Stap 7: Verbranden van je tekeningen om te onthechten en verder te leven in licht en liefde.

Ontdek meer over de 7 stappen

Wat realiseer je met de Script-As-Methode (SAM)?

 • Je leert het verschil voelen tussen emoties (angst) en gevoel (liefde).
 • SAM leert je jezelf te bevrijden van onverwerkte emoties, van steeds terugkerende patronen die je verhinderen het beste uit jezelf te halen. Zoals: twijfels, schuldgevoelens, angst, haat, veroordeling, stress, frustraties, agressie, verdriet, depressies, verslavingen, dogma's, overtuigingen enz.
 • SAM traint je in het loslaten, vergeven, aarden, jezelf zijn, jezelf uiten, bewustworden, kiezen, voelen, handelen, creëren, gelukkig zijn, gezond worden, vrede ervaren, ... Kortom, in liefde te zijn.
 • SAM werkt holistisch, verwijdert blokkades in je hersenen en zodoende ook in je energiestroom. Het maakt je bewust van je vier lichamen, je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam en brengt deze in evenwicht.
 • SAM creëert evenwicht in de hersenen, laat je denken en voelen samenwerken voor een betere levenskwaliteit en innerlijke vrede.
 • Met SAM ontdek je nieuwe inzichten, begrip en duidelijkheid in jezelf, in je hoofd en in je hart.
 • Met SAM ontdek je je gaven en talenten.
 • SAM leert je liefdevol communiceren met jezelf, je gezin, op je werk en in je omgeving.
 • Je ontmoet jezelf en je begrijpt waarom alles deel uitmaakt van je leven zoals het nu is.
 • SAM als methode verwerft nieuwe mogelijkheden om steeds meer in je kracht te staan en meer harmonie, vreugde, liefde en succes te ervaren.
 • Je bent meer dan alleen maar een lichaam. Je ontwikkelt je gevoel vanuit de ziel die je bent in het lichaam dat je hebt.
 • Je leert accepteren wie je bent en leven vanuit je eigen bron, je zelfbewustzijn. Zo kan je, als vanzelfsprekend, anderen ook accepteren zoals zij zijn en leven.

Wat hebben we met SAM bereikt in 25 jaar?

De levensloop van SAM was en is nog steeds een boeiende ontdekkingstocht. De boeken en artikelen die nu over de hersenen verschijnen bevestigen onze ervaringen met de toepassing van de SAM op onszelf en duizenden andere mensen.

Onze belangrijkste ervaring is:

“Door de bevrijding van het emotionele lichaam komen mensen spontaan tot fysieke en geestelijke genezing. Blokkades worden weggewerkt, je energie kan weer vrij stromen, wat je lichaam en geest gezond en gelukkig maakt."

Positieve ervaringen met SAM zijn talrijk:

 • Begrip en liefde, meer levenskwaliteit in relaties
 • Talenten en kwaliteiten ontwikkelen zich
 • Gaven worden ontdekt en toegepast
 • Betere en succesvollere werkomgeving
 • Doelgerichter werken en leven
 • Leven vanuit vrije keuze en zelf keuzes kunnen maken
 • Vrij leven zonder dogma, gebod of verbod
 • Kleine kwalen verdwijnen waaronder verkoudheid, griep, hoofdpijn, darmklachten, rugpijn, spierpijn, vermoeidheid, allergieën, slapeloosheid en andere
 • Stop aan depressie, verslaving, afhankelijkheid aan medicatie, dwanghandelingen, stress
 • Ernstige ziekten kunnen door de doorstroming van energie in het lichaam verbeteren, in sommige gevallen zelfs genezen
 • Preventie van ouderdomsziekte of -kwalen
 • Preventie bij kinderen met trauma's, die anders zouden vastroesten en later voor problemen zorgen

Kortom, je staat energieker in het leven, je ervaart meer vreugde, geluk, gezondheid, overvloed en liefde.

Lees meer succesverhalen van onze SAMmers

Leer SAM kennen via onze infodagen of schrijf je in voor onze SAM opleiding

Ontdek onze SAM opleiding

 
© 2021 SAMCirkel • Omgangstraat 1, 9750 Zingem • info@samcirkel.be • T 0478 97 09 33
BE 0867.819.507 • privacy policycookie policysitemap